جزوه مطالعات اجتماعی درس 5 ((پایه ششم))
درس 5= عوامل موثر در کشاورزی
- کشاورزی سه مرحله ی عمده دارد: ۱- کاشت ۲-داشت ۳- برداشت
عوامل مؤثر در کشاورزی:
الف) عوامل طبیعی
خاک: زمین های پرشیب و سنگلاخ برای کشاورزی مناسب نیستند خاک های آهکی یا نمکی در نواحی خشکی، استعداد کشاورزی ندارند
۲- آب و هوا: هر محصول با یک نوع شرایط آب و هوایی سازگاری دارد درخت خرما در مناطق گرمسیری و سیب زمینی در مناطق سردسیری و برنج در مناطق معتدل و مرطوب رشد می کند
3- آب: آب مورد نیاز کشاورزی از آب باران و رودها تأمین می شود. در بعضی نواحی آب های زیرزمینی را از راه کندن چاه يا قنات به مزرعه ی کشاورزی هدایت می کنند.
ب) عوامل انسانی
١- نیروی کار: به افرادی نیاز داریم که مهارت لازم را برای کارهای کشاورزی داشته باشند مانند کشاورز، آبیار، علف چین، و ...
۲- ابزار و وسایل به ابزار مخصوص کشاورزی برای شخم زدن، آبیاری، درو کردن، کندن علف های هرز و ... نیاز داریم.
۳- سرمایه: باید پول کافی داشته باشیم تا مواد و ابزار مورد نیاز را بخریم و با با دیگران شریک شویم.
۴- مواد: به بذر، کود و سم نیاز داریم که به آنها «مواد» می گویند.
- متوسط بارندگی سالیانه در ایران حدود ۲۶۰ میلی متر و در جهان حدود ۸۰۰ میلی متر است. به همین دلیل ایران جزء کشورهای کم باران جهان است.
در این وبلاگ مطالب درسی گذاشته ایم تا دانش آموزان بتوانند از آنها استفاده کنند.امیدوارم که این مطالب مفید باشند.